Om oss

Historia

Julbordet som koncept har funnits i flera hundra år och efter att Gästis i Staffanstorp öppnats år 1857 så serverades säkert julbord ganska snart. De gamla anorna för såväl julbordet som koncept som för vår verksamhet gifter sig väl, ett julbord här känns tidlöst.

Den historiska aspekten är fundamental här, för även innan gästgiveriet fanns här en värdshusrörelse. I en av våra vackra salar finns gåramålningar i original kvar, de har daterats till 1905 och målades av en Vagabond som hade vägarna förbi. Här finns också en trevlig tavla vid entrén där man kan läsa färdpriser mellan Gästis i Staffanstorp och närliggande platser.

Även förtöjningar till hästar finns kvar i original utanför ingången, häst var ju, fram till för inte så länge sedan, vårt huvudsakliga transportmedel. De underbara detaljerna tillsammans med gästisets goda skick och höga standard gör vår verksamhet alldeles unik.

Trädgården

Gästis i Staffanstorp är inte bara en härlig plats i juletid, utan lika charmigt om sommaren. Vi har en stor, praktfull trädgård där du kan pausa en stund efter maten, spela kubb med ditt sällskap eller sippa på en kopp kaffe i solen. Vi arrangerar också trubadurkvällar i vår lilla park ibland.

Mer än stora evenemang

Gästis i Staffanstorp är öppet såväl vardag som på helger och vid stora högtider, vi bjuder på julbord, gåsamiddag och festliga trubadurkvällar såväl som en högklassig A la carte-meny och generösa After Work-koncept för vardagliga avbrott.

Vi som arbetar på Staffanstorps gästgivaregård vill att ni ska känna er varmt välkomna!

© 2023 Julbordmalmö.com. Alla rättigheter förbehållna.